Hvad må du trække?

Reglerne ændrer sig konstant og har du ikke trailerkort og er i tvivl om hvorvidt du må trække vore trailere har FDM lavet denne side hvor du kan få resultatet.

Det du skal bruge er din bils registereringsattest og de vægtangivelser du finder ud for vore trailere.

Kort fortalt skal du først vælge mellem de 3 typer kørekort man kan have:

Almindeligt kørekort type B fra FØR 1 maj 2009 eller efter.
Det “nye” fra efter januar 2013 B+
Og så trailerkortet: B/E
Herefter skal du indtaste tallene for vore trailere og så får du resultatet.

Hvis det viser sig at du IKKE må køre med vore trailere, så prøv at trække 100kg fra det krogen må trække og se om du nu må… Bliv ved indtil du må køre med traileren. Hvis du kan leve med dette tal beregneren kommer frem til at din krog må trække, kan du ved henvendelse på en synshal få nedvejet din bils krog til dette tal.
Jeg mener prisen typisk er under 400,-
Får du så senere et trailerkort, kan du altid veje bilens krog op til det oprindelige.

Den falske tryghed med vægten:

Vi vil gerne gøre opmærksom på at vore trailere (bortset fra Brenderupperne) har sande vægangivelser!
Dette betyder at du kan stole på den vægt traileren har er retvisende.!

Det er desværres således at visse forhandlere bruger typegodkendelser som ikke afspejler den rigtige vægt af trailerne og derfor kører der f.eks. en del kunder rundt og tror deres trailer f.eks. “kun” vejer 750kg når den reelt vejer langt mere!
Den yderste konsekevens, for ejerne af disse trailere er desværrre at de risikerer at køre med overlæs – og dermed kan modtage et bødeforlæg ved kontrolvejning af færdelspolitiet.

Da Trailerleje.dk ofte køber trailere i Tyskland medfølger der en Tysk typegodkendelse hvor vægten er korrekt og derfor kan du stole på at vore trailere vejer det de vejer 🙂

Vor Bøckmann DUO trailere har en reel vægt på 839kg og ikke de 750 som Danske forhandlere sælger dem med. Man har simpelthen fjernet skillerum og støttehjul for at få dem godkendt med den lave vægt.

Vi har ikke vejet vor Brenderup men efter den er blevet monteret med et Bøckmann skillerum anbefaler vi at du regner med ca 700kg i egenvægt, når du skal beregne hvad du må køre med.

Vi har rettet kontakt til en dansk trailer forhandler hvor vi er sikre på at der snydes med vægtangivelserne/typegodkendelserne, men de har valgt ikke at svare! Årsagen til dette kan være en konkurrenceparameter idet man gerne vil ramme så mange kunder som muligt med sit produkt og dette kan bla. ske ved at have et trailer sortiment med lav egenvægt.
Kvalitet og vægt hænger absolut sammen!

Trailerkort (B/E):

Har du ikke et trailerkort (B/E) vil vi derfor stærkt anbefale du får et sådant.
Det giver dig den totale frihed til at køre med trailere og læsse dem inden for det traileren kan bære eller det som din bil må trække.
Hvis du vælger at få et trailerkort B/E, vil du ikke blive undervist i kørsel med dyr, kun fortovsfliser eller lignende. Kørsel med din hest er noget du selv skal øve dig i!

Den nye type kørekort B+ har stadig vægt begrænsninger og er groft sagt en tilnærmelse til generelle EU regler.

Vi skal her understrege at trailerleje IKKE er forpligtet til at undersøge om du har det fornødne kørekort! Og vil vil ALDRIG blande os i dette, men vi rådgiver gerne, så meget vi kan, og hjælper gerne med udregning, om du må køre med vore trailere.